Het wilde Oosten

Home » tips-voor-berlijn-reizigers » sightseeing » het-wilde-oosten

Omgeving S- en U-Bahnhof Warschauer Strasse/Ostkreuz wordt aangepakt, evenals station Ostkreuz zelf, maar is nog wel het schoolvoorbeeld van het rauwe oost-Berlijn.

Vanuit het andere grote station, Ostbahnhof, kun je lopen naar de fraaie Oberbaumbrücke (met de roodbruine torens) langs een authentiek (1,3 km lang) stuk Muur, na de Wende van 1989 beschilderd door meer dan 100 kunstenaars: East side gallery. Voor de herdenking van 20 jaar Mauerfall in 2009 opnieuw beschilderd.

De Oberbaumbrücke vormt de verbinding ussen de stadsdelen Friedrichshain (voorheen oost) en Kreuzberg (voorheen west) de brug was tijdens de deling de grensovergang tussen U-Warschauer Strasse en Schlesisches Tor. De inwoners van de twee stadsdelen (die na de val van de Muur vrij willekeurig bijeengevoegd zijn) zijn geen vrienden en gaan elkaar op 28 augustus te lijf met tomaten, appels, preien etc in de zogeheten Gemüseschlacht (een vrolijke groente-veldslag). Tal van clubs en bars etc, zie hieronder bij ‘uitgaan’.

Vanaf de Oberbaumbrücke zie je de zog. Media-Spree liggen: Mercedes Benz Arena, MTV, Universal, NHOW-(muziek)hotel met prachtig terras aan het water en authentieke Muurstukken uit de East Side Gallery. Deze nieuwe ontwikkeling, onder de noemer Media-Spree, is allesbehalve wild en wordt verfoeid door de omwonenden.

Contact

Uitgeverij De Geus
Singel Uitgeverijen
Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam
+31 20 760 7210

info@degeus.nl
www.singeluitgeverijen.nl

Facebook